Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“ dobila novu predsjednicu

Sedma redovna sjednica Skupštine Organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“, koja je održana protekle subote u Centru za kulturu Grada Tuzla, donijela je nove promjene u cjelokupnoj upravljačkoj strukturi ove organizacije.

Najveća promjena desila se u pogledu izbora nove predsjednice organizacije budući da je na tu funkciju, umjesto Asje Dizdarević, od ove subote došla dugogodišnja Osmijehova volonterka Lejla Halilović.

DSC_0255Upravo Lejla je, iako tek osamnaestogodišnjakinja, u svojoj dosadašnjoj volonterskoj karijeri ostvarila uspjehe na raličitim nivoima lokalnog aktivizma u mnogobrojnim organizacijama. U Organizaciji „Osmijeh za Osmijeh“ Lejla je od članice sekcije Centar, preko pozicija u Timu voditelja sekcija, napredovala sve do koordinatorskih pozicija da bi, na posljednjoj održanoj Skupštini, apsolutnom većinom postala predsjednica Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“, a samim tim i predsjednica Upravnog odbora ove organizacije.

Lejla Halilović će na poziciji predsjednice biti naredne dvije godine, a za prvu od njih na Skupštini je prezentovala i plan aktivnosti koji je, baš kao i njena kandidatura usvojen svim zelenim kartonima.

DSC_0163Osim na poziciji predsjednice, izmjene su se desile i u upravljačkoj strukturi organizacije budući da će u narednom dvogodišnjem mandatu, u Upravnom odboru sjediti kako pojedini prethodni, tako i novoizabrani članovi/ice organizacije.

Novi Upravni odbor Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ čine:

  • Sanela Karić, voditeljica Trening kuće za mlade „Labirint“
  • Mirha Krivić, koordinatorica Programa za mlade FTZ-a
  • Faris Jašarević, voditelj Prostora za mlade
  • Asja Dizdarević, članica Upravnog odbora
  • Lejla Halilović, predsjednica Upravnog odbora
  • Amila Muratović, voditeljica finansijskog poslovanja organizacije
  • Mirna Hodžić, članica Upravnog odbora

Ovih sedam osoba će u naredne dvije godine nastaviti tragati za podrškom svim idejama koje imaju za cilj unapređenje uslova za rast i napredak djece i mladih u Tuzli.

Na Skupštini su, osim za izbor novih članova na ključnim funkcijama u organizaciji, delegati iz svih Osmijehovih sekcija, roditelji, predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice, te članovi Omladinskog kluba OzO glasali i za Izvještaj o radu, Izvještaj o finansijskom poslovanju, kao i Medijski izvještaj Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ za 2017. godinu.

DSC_0009Također, neposredno prije Skupštine u Prostoru za mlade realizovana je i interaktivna edukativna radionica za male delegate o glasanju, izbornom procesu i učešću u važnim događajima poput skupština…

Cijela foto-galerija je dostupna na našoj Facebook stranici.

Categories: Aktivnosti
Translate »