Otvoren Prostor za mlade

Mladi u Tuzli su konačno dobili prostor za neformalnu edukaciju! Simbolično je otvoren danas na Međunarodni dan volontera obraćanjem predstavnika Gradske uprave Tuzla, direktorice JU „Dom mladih“ Tuzla i predsjednice Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“.

U skladu sa članom 14. Zakona o mladima FBiH, Grad Tuzla je kroz povjerenje pruženo Organizaciji „Osmijeh za Osmijeh“ pokazao da želi ulagati u mlade i biti podrška svemu što ova populacija radi i bude radila.

Prostor od 68 m2 smješten u prizemlju JU „Dom mladih“ Tuzla u ulici Dragiše Trifkovića br. 2 je mjesto gdje će sve neformalne grupe i nevladine organizacije koje postoje zbog mladih moći koristiti besplatno za svaki vid neformalne edukacije.

Danas su pored ostalih, prisutnima se obratile i predstavnice Fondacije tuzlanske zajednice i Organizacije „World Vision“ BiH.

Prostor za mlade je pokazatelj da su Gradske vlasti prepoznale rad Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ te kroz povjerenje istoj, mladima omogućili mjesto gdje mogu razvijati svoje komunikacijske, prezentacijske, organizacijske i svake druge vještine. Bitno je istaći da je Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“ za svoj peti rođendan danas zvanično uselila u svoje prostorije, a mladima omogućila Dan volontera za pamćenje.

Više fotografija sa otvorenja Prostora za mlade možete pogledati ovdje.

Categories: Aktivnosti, Prostor za mlade
Translate »