Kreiraj logo Vijeću mladih Grada Tuzla i osvoji 100 KM

Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh” raspisuje konkurs za idejno rješenje logotipa Vijeća mladih Grada Tuzla. Ovim konkursom tražimo rješenje koje će simbolizovati mlade, prava i obaveze mladih, važnost zajedničkog djelovanja, aktivizam i volonterizam. 

Pravo učešća na konkursu imaju svi/e zainteresovani/e građani i građanke Bosne i Hercegovine, bez obzira na uzrast i profesiju.

Konkurs se otvara danom objavljivanja, u srijedu, 10. maja i ostaje otvoren sve do nedjelje 21. maja 2017. godine do ponoći.

Sadržaj i izgled logotipa treba da na kreativan način predstavljaju Vijeće mladih Grada Tuzla kao krovnu organizaciju mladih na području Grada Tuzla koja zastupa interese i prava mladih, te da onemoguće svaku zamjenu i/ili zabunu u pogledu identifikacije Vijeća mladih Grada Tuzla.

Idejno rješenje logotipa treba da bude spoj savremene tipografije (izbor fonta/ova), boja i njihove zasebne, te međusobne povezanosti. Potrebno je da bude sačinjen u tri identična primjerka, ali pisana:

  • Latiničnim pismom na BHS jeziku (Vijeće mladih Grada Tuzla)
  • Ćiriličnim pismom na BHS jeziku (Вијеће младих Града Тузла)
  • Na engleskom jeziku (Youth Council of Tuzla City)

PROPOZICIJE KONKURSA:

  • Logotip mora biti originalno djelo autora/ice i ne smije sadržavati dijelove drugih autorskih djela.
  • Logotip mora biti izrađen u dimenzijama iznad 4000 pxl (Zbog njegovog nesmetanog impliciranja na velike formate poput bilborda, plakata i panoa, ali i na manje formate poput flajera, promo materijala i slično).
  • Logotip mora biti jednako izražajan, kako u boji tako i u grayscale-u (svaku od jezičkih verzija logotipa treba dostaviti u coloru, crno, bijeloj, te sivoj boji).
  • Logotip mora biti dostavljen u PNG formatu u visokoj rezoluciji od 300 dpi.

Idejna rješenja dostavljati na e-mail adrese: vmgtuzla@gmail.com s naznakom u naslovu maila: KONKURS ZA IDEJNO RJEŠENJE LOGOTIPA! Uz idejno rješenje potrebno je dostaviti i kontakt podatke o autoru/ici ili autorskom timu.

Predajom rada učesnici/ice prihvataju propozicije konkursa, a pobjedničko rješenje postaje vlasništvo Vijeća mladih Grada Tuzla. Organizacija ima pravo da pobjedničko rješenje izmijeni ili doradi uz konsultacije sa autorom/icom ili autorskim timom.

NAGRADE:

Autor/autorski tim pobjedničkog idejnog rješenja biće nagrađen sa 100,00 KM!

DODATNE INFORMACIJE:

Javite nam se za sve dodatne informacije na mail adresu: vmgtuzla@gmail.com. Rado ćemo vam pomoći!

Categories: Aktivnosti
Translate »