Regionalni direktor Mott fondacije posjetio Osmijeh

Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh” danas je počastvovana dolaskom regionalnog direktora za srednju i istočnu Evropu Charles Stewart Mott fondacije gospodina J. Walter Veirsa. On je prilikom svoje studijske posjete Fondaciji tuzlanske zajednice, izrazio želju da se susretne i sa volonterima Osmijeha, te da se upozna sa našim radom.

Zato je u svoj redovni plan uvrstio i obilazak Prostora za mlade kao i Trening kuće za mlade “Labirint” kojima rukovodi upravo Osmijeh za Osmijeh. U Prostoru su gospodina Veirsa dočekali volonteri i PR naše organizacije koji su uz kratku prezentaciju Osmijehovog rada u zajednici s njim razgovarali o mehanizmima našeg rada sa djecom i mladima, kao i procesu koji je Organizacija “Osmijeh za Osmijeh” prošla od svog osnivanja do danas.

002
001

Ono čemu se najviše obradovao jeste činjenica da je Osmijeh za Osmijeh ta organizacija koja rukovodi Labirintom, kao prvom trening kućom za mlade ljude u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

viber-image

Inače, Charles Stewart Mott Foundation je dobrotvorna organizacija osnovana 1926. godine u državi Michigan u Sjedinjenim američkim državama. Riječ je o fondaciji koja kroz svoje programe podržava organizacije civilnog društva širom SAD-a, ali i Evrope. Najbliža saradnja nama je u Tuzli koju su ostvarili sa Fondacijom tuzlanske zajednice.

Categories: Aktivnosti
Translate »