Održana Konferencija”Malo za puno”

Proteklog petka u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Kalesija održana je Konferencija “Malo za puno”. Bila je to prilika da se na svečan način zaokruži priča hvatača snoga iz mjesne zajednice Jeginov Lug nadomak Kalesije.

Punih četrnaest mjeseci Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh” realizovala je projektne aktivnosti “Dream catchera”, projekta koji je u potpunosti povjeren Osmijehu od strane World Visiona BiH. Kroz više od godinu dana intenzivnog rada sa djecom i mladima u ovom području, dostignuti su mnogi zacrtani ciljevi, a koji su na konferenciji i prezentovani. Djeca i mladi u radu sa volonterima Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ su četrnaest mjeseci prolazili kroz svakodnevne obuke i edukacije, a sve kroz interaktivne metode pristupa djeci i rada u zajednici.

Cilj projekta je bio da se kroz kontinuirano osnaživanje djece, mladih ali i odraslih stvore uslovi u kojima će se svaki pojedinac moći razvijati, što će potom osigurati uspješan razvoj zajednice.

dsc_0067

Na Konferenciji su se između ostalih, publici predstavili mališani iz igraonice Jeginov Lug i to recitacijama, ali i igrokazom “Cvrčak i mrav”. Mladi su prezentovali projekat koji je nešto ranije odobren od Omladinske banke Kalesija, ali i kampove koji su proteklog ljeta realizovani u Bosanskoj Otoci i na Boračkom jezeru. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Općine Kalesija, Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“ i World Vision BiH, Fondacije tuzlanske zajednice, Koalicije za zaštitu djece Kalesija, Centra za socijalni rad ove općine, kao i Osnovnih škola „Tojšići“ i „Kalesija“.

dsc_0147Više fotografija sa konferencije možete pogledati OVDJE.

Categories: Aktivnosti, Dream Catcher
Translate »