Dobrodošli na konferenciju “Dream Catchera”

Djeca i mladi kolektivnog naselja Jeginov Lug organizuju Konferenciju pod nazivom „Malo za puno“, a koja predstavlja krunu uspješno implementiranog projekta „Dream Catcher“. Konferencija će se održati u petak, 23. septembra sa početkom u 10:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Kalesiji.

Projekat „Dream Catcher“ je implementirala Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“  Tuzla uz finansijsku podršku Organizacije World Vision BiH. Kroz više od godinu dana intenzivnog rada sa djecom i mladima u ovom području, dostignuti su mnogi zacrtani ciljevi, a konferencija će biti odlična prilika za prezentaciju istih. Djeca i mladi u radu sa volonterima Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ su četrnaest mjeseci prolazili kroz svakodnevne obuke i edukacije, a sve kroz interaktivne metode pristupa djeci i rada u zajednici.

Cilj projekta je bio da se kroz kontinuirano osnaživanje djece, mladih ali i odraslih stvore uslovi u kojima će se svaki pojedinac moći razvijati, što će potom osigurati uspješan razvoj zajednice.

pozivnica-ispravka

Između ostalih, svoj dolazak na konferenciju su potvrdili predstavnici Općine Kalesija, Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“ i World Vision BiH, Fondacije tuzlanske zajednice, Koalicije za zaštitu djece Kalesija, Centra za socijalni rad ove općine, kao i Osnovnih škola „Tojšići“ i „Kalesija“.  Bogat kulturno – zabavni program su pripremili djeca i mladi Jeginovog Luga koji u potpunosti potpisuju i organizaciju cijele konferencije. Dobrodošli!

Categories: Aktivnosti, Dream Catcher
Translate »