Djeca i mladi iz Jeginovog Luga odlično se zabavili u Tuzli

Djeca i mladi iz kolektivnog naselja Jeginov Lug nadomak Kalesija u kojem Osmijeh provodi svoje redovne aktivnosti, bili su na jednodnevnom izletu u Tuzli. Drugi je ovo put da djeca i mladi zajedno sa svojim voditeljicama i koordinatorima dolaze u grad soli kako bi se dobro zabavili, nešto naučili, ali i jedni s drugima družili.

Prva destinacija bio je Prostor za mlade Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“ u kojem su naučili kako izraditi majicu sa vlastitim natpisom, ili s druge strane, ko je želio, kako napraviti bedž. Poslije kreativnog rada, zajedno su ručali u centru grada, a potom se uputili u turistički obilazak Tuzle.

uhuuSve tajne grada na zrnu soli otkrili su ovi vrijedni dječaci i djevojčice, dok su na putu do Sportskog centra „Mejdan“ smišljali taktike kako će pobijediti u kuglanju.

U toku boravka u Mejdanu, obišli su sve sportske dvorane, ali su u onoj koja ih je najviše impresionirala se i najviše zadržali. Bila je to dvorana za kuglanje u kojoj su, zahvaljujući menadžmentu, dobili sat vremena besplatnog kuglanja i pobjeđivanja!

jkjkkj
index88iuiu

Poslije ovog itekako zanimljivog dana, uputili su se kući i obećali da će nastaviti biti aktivni kako bi pored Tuzle, obilazili i druge gradove.

Categories: Aktivnosti, Dream Catcher, Prostor za mlade
Translate »