Svečano potpisivanje Ugovora za “Dream Catcher”

Svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji projekta „Dream Catcher“ koji implementira Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla uz finansijsku podršku World Vision-a BiH, te pod mentorstvom Fondacije tuzlanske zajednice će biti upriličeno u MZ Jeginov Lug, Kalesija u srijedu 26.08.2015. godine u kući br. 11 s početkom u 11:00 sati.

Projekat se implementira narednih 14 mjeseci i obuhvata aktivnosti, kao i procese osnaživanja djece i mladih za što snažniju zajednicu. U projekat je uključeno 15 studenata/ica Edukacijsko-rehabilitacijskog, te Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli koji će činiti volonterski tim za implementaciju projektnih aktivnosti. Svi mladi ljudi – trenutni ili svršeni studenti ovih fakulteta se još uvijek mogu prijaviti za volontiranje OVDJE.

U „Dream Catcher“ uključivat će se vladine i nevladine institucije za što kvalitetniju realizaciju projekta, te ćemo između ostalih usko sarađivati sa Koalicijom za zaštitu djece i Centrom za socijalni rad Kalesija.

Velika je ovo prilika za stanovnike općine Kalesija i MZ Jeginov Lug budući da u njihovu zajednicu dolaze respektabilne i kompetentne organizacije koje su pri samom vrhu u oblasti rada sa djecom, mladima, ali i zajednicom.

Svečanom činu potpisivanja ugovora prisustvovat će predstavnici Organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh“ Tuzla, World Vision-a BiH i Fondacije tuzlanske zajednice.

Categories: Aktivnosti, Dream Catcher
Translate »